Uit in Schotland

IMG_1574

Elgol, Isle of Skye (door Christina Magiera)

Je moet een beetje geluk hebben met het weer als je vakantie plant op Isle of Skye. Maar met een hele week zon in october aan de westkust konden we volop van de natuur op dit prachtige stuk Schotland genieten. Op internet hadden we een ideale plek voor drie families gevonden: Mary’s Thatched Cottages in Elgol. Het zijn vier huisjes ieder voor vier personen, gelegen op een heel mooie plek. Elgol is de haven voor boottochten naar de Cullins en het strand is een van de beste plekken in de UK om fossielen te vinden (favoriete bezigheid van de kinderen). Er zijn grotten waar je naartoe kan wandelen en er is een uitdagende munroe in de buurt, de Bla Bheinn met fantastisch uitzicht op de Cullins.

Het is een half uur rijden naar de dichstbijzijnde supermarkt in Broadford, maar je rijdt door een prachtig landschap, zo dat we dit niet erg vonden. Verder zijn we nog op zoek gegaan naar fossielen in Bearreraig Bay, hebben we gewandeld in de Fairy Glens, de Quiraing Range en de Fairy Pools. Het was een van onze mooiste vakanties in Schotland.

(www.isleofskyecottages .com)

IMG_1597IMG_1570 IMG_1563 DSC02813 DSC02732

You may also like...